Férf karóra, női karóra webáruház

Mutasd az órád, megmondom, ki vagy

Egy olyan mindennap viselt kiegészítő, mint a karóra, többet sejtet az adott ember személyiségéről, mint gondolnád. A tiedről is. Szeretnéd tudni, hogy másoknak miről árulkodik rólad az az óra, amit éppen a csuklódon viselsz?

Ugyan az emberek az utóbbi évtizedben, az okos mobiltelefonok elterjedésével hajlamosak voltak mellőzni a karórát, azonban az óraviselés a legújabb trendek szerint mondhatni reneszánszát éli.

Az óra, ami trendi és egyben státuszszimbólum

Vannak, akik az aktuális trendet követve választanak maguknak karórát mintegy divatos kis kiegészítőként, közülük is sokan vannak, akik csak egyes márkák közül, árfekvés alapján vesznek meg egy karórát, ami nem feltétlen igazodik a stílusukhoz. Pedig az óra maga a stílus.

Sportolás és edzettség

Sportos karórákból is szinte már annyi féle van, ahány márka. Mégis talán a sportos vagy épp kifejezetten többfunkciós sportórát viselőket a legkönnyebb beazonosítani, mint jellemet, hiszen adja magát, hogy tele vannak energiával, tettre készek és igencsak fontosnak tartják testük és lelkük ápolását. Karórából is olyat választanak, ami tökéletesen illik sportos életvitelükhöz, mint amilyen a Naviforce modern energikus megjelenésű férfi karóra is.

Minél több funkciója van az órának, annál biztosabb, hogy komoly sportemberrel állunk szemben, akitől nyakkendős-nyakkendőtűs és „élre vasalt” megjelenést ne nagyon várjunk, inkább a lezser elegancia és a praktikus funkciós sportruházat áll hozzá közelebb.

Végtelen egyszerűség

Egyszerű, nem túl drága, inkább alsó-közép kategóriás ugyanakkor tartós karórákat az átlag emberek választanak maguknak, akiknél az óra legfőbb erénye, ha pontosan mutatja az időt. Nem is várnak el tőle többet, mint amit (szerintük) egy órának tudni kell.

Így vannak az élettel is, mindenről határozott képük van, amelyet nehéz megdönteni, és amibe mindent igyekeznek helyére illeszteni.

Ha az óra valóban sokfunkciós

Sokfunkciós, esetleg kronográf karórát általában olyan precíz, megbízható emberek választanak, aki számára fontos a sokrétű tudás. Amennyiben ez az óra egy letisztult vonalvezetésű, fekete-fehér (esetleg krémszín) karóra, akkor viselője valószínűsíthetően komoly és határozott személyiségű.

Ha hasonló karórát látunk valakin, ám dizájnos, karakteres színekben és jól láthatóan szeret trendin, jól kinézni hajától a zoknijáig, az viszont inkább utalhat népszerű, kommunikatív személyre. Ő az, aki igényli, hogy figyeljenek rá és mások elismerjék.

Stílusos és kifinomult

A Kimio ragyogó világoskék köves női ékszeróra-féle elegáns, klasszikus formájú és stílusú óra viselője vagy idősebb, komoly jellemű és megfontolt gondolkodású, magasan kvalifikált személy, vagy olyan, aki számára fontos a karrier, olyan perspektívában gondolkodik, ami az átlagember fölé emelheti.

Az előbbi inkább választja a barnás, arany árnyalatokat, míg utóbbi ugyanabból az óratípusból inkább a hideg (ezüst, platina) színű konstrukciót választja.

Arany és csillogás

Aranyórát általában a határozott, domináns jellemek választanak öltözetük állandó kiegészítőjeként és vagyonuk egyértelmű szimbólumaként. Mégis, a fenti stílusjegyek, a viselt karóra stílusától függően, az aranyórát viselőkre is hasonlóképp igazak.