Milyen karórát viseljünk munkahelyen?

Milyen karórát viseljünk munkahelyen?

A karóra viselése több munkahelyen is kimondott vagy éppen kimondatlan elvárás.

Furán hangozhat ez a mobiltelefonok korában, ám ahogy a nyakkendő sem tűnt el a lazább öltözködési divat miatt, vagy a mai napig hordanak mandzsettagombot az emberek, úgy a karóra is örök kiegészítő marad.

Munkahelyi előírások és elvárások

Előfordul azonban, hogy az egyéni ízlésen túl, akár azt felül is írva jelenik meg előírásként vagy igényként a karóra viselése.

Tekintettel arra, hogy a törvény nem tiltja, ezért sok cég, jellemzően a pénzügyi szektorban, vagy a piacvezető, magukat komoly vállalatnak tekintő cégek előírják, hogy a munkavállalóik, beosztás szerint, milyen ruházatot kötelesek viselni.

Más vállalatoknál nincs feltétlen előírás, ám létezik kialakult, íratlan dress code, amit ildomos betartani.

Viseljünk-e karórát állásinterjún, üzleti tárgyalásokon?

A karóra viselése minden esetben ajánlott, ha valaki állásinterjúra vagy üzleti megbeszélésre megy. Ennek egyrészt praktikus, másrészt megjelenési oka van.

Ha valaki tudni akarja a pontos időt, akkor egy karórára rá lehet pillantani szinte észrevétlenül, míg a mobilt nézegetni határozottan udvariatlan dolog. Ráadásul kiváló beszélgetés indító lehet a karóra – például, ha az állásra jelentkező megkérdezi, mennyi a pontos idő, majd ellenőrzi a saját óráját, jól jár-e.

Ez azt sugallja, hogy fontos a jelentkező számára a pontosság, tartja magát az időpontokhoz, mer kérdezni, és hajlandó igazodni a cég szokásaihoz.

Ha pedig szükség van a beszélgetés beindítására egy üzleti tárgyaláson, a karóra rendszerint megfelelően semleges téma ahhoz, hogy sikerrel vegyük az első akadályt, illetve konzervatívabb körökben a mai napig kimondatlan elvárás a karóra viselése – ha azt akarjuk, hogy komolyan vegyenek minket, érdemes órát viselni!

Ezek az elegáns karórák női csuklón mutatnak a legszebben

A Shengke ezüstszínű, női ékszerórája elsősorban olyan hölgyeknek ajánlott, akik elegánsabb környezetben, pénzügyi, vagy más, hasonló területen dolgoznak, és kiemelten fontos, hogy a megjelenésük tükrözze felelős beosztásukat.

A varrott mintázatú, apró kövekkel díszített számlapja igazán egyedivé teszi, így bankfiókban, üzleti tárgyaláson, vagy akár prezentáció közben is bátran viselheti.

Ha jobban kedveli a sötétebb tónusokat, esetleg az informatika világában dolgozik, vagy fontos a sportosabb, agilisebb megjelenés, akkor egy Kingsky tetszetős apró köves fekete női karórát ajánlunk, amelynek formatervezett és kényelmes viseletet biztosító házában, az apró kövekkel díszített, tetszetős számlapja mögött japán óraszerkezet rejtőzik.

Két elegáns karóra férfiak számára

A Megir elegáns fekete bőrszíjas férfi karóráját elsősorban a magasabb beosztásban dolgozó, üzleti tárgyalásokra járó férfiaknak ajánljuk.

A klasszikusan szögletes formájú óratok igazi kronográfot foglal magában, fluoreszkáló mutatókkal és dátumkijelzéssel. Egy ilyen órával a csuklóján mindenütt komolyan fogják venni.

Ha pedig egyszerre keres elegáns és fiatalos órát, akkor bátran ajánljuk a Naviforce trendi bőrszíjas férfi karórát, amelynek igazi különlegessége a hét napjainak egyedi, függőleges megjelenítése. A számok és az óramutató világos színe erős kontrasztot képez a nyomott mintás, fekete hátlappal.

Elsősorban a sportosabb férfiak számára ajánljuk, akik az órájukon keresztül is ki akarják fejezni, mennyire agilisan állnak a munkához és az élethez.