Milyen karórát válasszunk elegáns alkalmakra?

Milyen karórát válasszunk elegáns alkalmakra?

A karórára éppen úgy vonatkoznak az elegáns alkalmak előírásai, mint mondjuk a nadrágra.

Amennyiben egy rendezvényen az elegáns, de csak részben formális, vagy éppen az öltönyös-estélyis Black tie és White tie viselet az irányadó dress code, akkor az bizony nem csak a ruházatra, de a kiegészítőkre és így a karórára is épp olyan érvényes!

Szerencsére ma már az is könnyedén talál magának megfelelően elegáns karórát, aki nem akar százezer forintokat ott hagyni az óraszalonban.

A hölgyek számára kifejezetten előnyös ékszerórát viselni

Legyen szó akár bálokról, estélyekről, céges rendezvényekről, a karórák nő nemű szerelmesei a kis koktélruhák és az abroncsos nagyestélyik mellé egy kis keresgéléssel könnyen találhatnak ízlésükhöz és az alkalomhoz egyaránt illő órákat.

A minőségi, elegáns vonalvezetésű, finom női órák valamint az apró és nagyobb köves, karkötő jellegű ékszerórák szinte kivétel nélkül mind kiváló kísérői a különleges alkalmi outfiteknek, kiváltképpen, ha az a kő, például egy brill.

Egyébként egy sikkes, szexi és ékszernek sem utolsó, karkötőszerű, színes ékköves ékszeróra önmagában is jól mutat a vékony, női csuklón és tökéletesen illik a minőségi alapanyagból készült, tervezői koktél- és estélyi ruhákhoz.

Az urak esetében a klasszikus férfi karóra a javallott estélyeken és tárgyalásokon

A férfiak számára azonban korán sem ennyire egyszerű az alkalomhoz illő és ízlésüknek is megfelelő óra kiválasztása.

Ugyanis a legtöbb férfi, kortól függetlenül, hétköznapi viseletként inkább szereti a robosztusabb, sportosabb, vagyis férfiasabb vonalvezetésű, praktikus órákat és ezen elképzelésükön, ízlésükön igen nehezen és kevesen képesek akár csak egy alkalom erejéig is változtatni.

Ajánlatos tehát óravásárlási szándék esetén egy női kísérő segítségét vagy tanácsát is kikérni a megfelelő stílusú és kevésbé markáns kiegészítők megtalálása érdekében, ugyanis karórák esetében sajnos nem feltétlen igaz az, hogy minél nagyobb és sötétebb, annál férfiasabb.

A katonai stílusú, markáns, sőt kifejezetten nagy darabok ugyanis a legkevésbé sem passzolnak a minőségi öltönyök és elegáns bőr cipők világába valamint a közhiedelemmel ellentétben, a vékony, vagy közepes méretű férficsuklón sem mutatnak igazán jól.

Ma már széles a választék elegáns férfi karórák és női ékszerórák esetében egyaránt

Az utóbbi években egyre inkább bővül a választék karórák terén. Dress code ide vagy oda, minden előírt viselethez találni megfelelően elegáns, hagyományosan klasszikus vagy épp stílusosan letisztult dizájnú, férfias karórát.

Az igen szoros, frakkos-csokornyakkendős alkalmi viseleti előírásoknak az elterjedtebb és közkedveltebb sötét és ezüst árnyalatokban gazdag, visszafogottan elegáns, ám kiváló minőséget sugárzó klasszikus óra felel meg inkább.

Viszont egy összességében kötetlenebb és megjelenésben is lazább, délutáni céges partys dress code esetén már a férfiak is választhatnak például egy stílusos, színesebb, rosé gold színvilágú, varrott bőrszíjas, különlegesen dekoratív órát, vagy akár egy világos barna bőrszíjas, egyedi dizájnú kronográf karórát is tökéletes megjelenésük dekoratív kiegészítőjeként.