Három ok, amiért a mobilok korában is karórát hordanak

Három ok, amiért a mobilok korában is karórát hordanak

Szeretsz pontos lenni? Szoros napi időbeosztás mellett élsz és dolgozol? Akkor nagy valószínűséggel te is viselsz karórát. Ha mégis inkább mobilt használsz, adunk három indokod, hogy miért viselj mégis karórát!

Az embereknek általában jó okuk van arra, hogy karórát hordjanak még akkor is, ha van mobiltelefonjuk.

Ugyan a mobiltelefonok sokak szerint tökéletesen kiváltják a karórákat, mégis, jól láthatóan egyre többen hordanak újra karórát.

Mi lehet az oka, hogy a mobilok korában újra megjelentek a karórák? Több okot is fel tudnánk hirtelen sorolni a karóra viselésére, de most maradjunk csak háromnál.

1. Mert a karóra kéznél van a tömött buszon is

Nincs mindig lehetőség arra, hogy a kis mindenes kütyüt, okostelefont elővegyük, vagy magunkkal vigyük. A mindennapok során azt tapasztalhatjuk, hogy bármennyire is szeretnénk, a mobiltelefont nem tarthatjuk mindig kezünk ügyében.

Azok, akik sokat utaznak tömegközlekedéssel, nagyon is tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy amennyiben nincs épp kézben a mobiltelefonjuk, azt a zsúfolt autóbusz alsó lépcsőjén egyensúlyozva már csak komoly nehézségek árán lehet elővenni.

A tömött villamoson, a le-fel szállva lökdösődő emberek között, táskából, farzsebből előhalászni szinte lehetetlen, vagy a mobil kézbevétele csak igen komoly, szinte művészileg kivitelezett mozgástechnikai bravúrok árán megoldható.

Azokat az eseteket is aligha szükséges részleteznünk, amikor egy több százezer forintos mobil kézbevétele nem túl bölcs dolog.

2. Mert a karóra mindig kéznél van sportolás közben

Bármikor elég egyetlen gyors pillantás ahhoz, hogy két hossz között a medencében lásd a részidődet, vagy akár éjszakai távfutásnál észrevétlenül leolvashasd a karórád fluoreszkáló mutatóiról az időt a sötétben is.

Számos olyan tevékenység létezik, amely során a mobilt nem lehet vagy nem tanácsos használni, ám az idő ismeretére szükségünk van. A hegymászás, tereplovaglás, úszás vagy vadvízi evezés során kevesen vállalják be, hogy a mobiljukkal bajlódjanak.

Vadászat, horgászat, vagy egyszerűen csak vadles és természetfotózás során sem okos döntés feltétlenül a mobilunkat néznünk, és az erős háttérfénye miatt még a saját éjszakai látásunkat is tönkretehetjük pár percre. Egy modern, víz- és strapabíró karóra azonban hűséges társunk mindenkor.

3. Mert a karóra valóban mindig kéznél van elegáns eseményeken

Bár kevesen vannak ezzel tisztában, de szavak nélkül is vall viselőjéről a karóra, hiszen egy igazán elegáns, stílusos, bőr szíjas karóra még egy szál alsónadrág, vagy egy sietve megkötött köntös mellett is öltöztet.

Most talán sokan mosolyognak, azonban tény, hogy a karóra kinézete jobban árulkodik viselője stílusáról, értékrendjéről, státuszáról és presztízséről, mint az éppen felöltött ruházata. Sőt kimondható, hogy ma már nem elég egy méregdrága okostelefon és egy tökéletesre szabott, elegáns, márkás öltöny sem, ha jó benyomást akarunk kelteni.

Ugyanis egy stílusos, nívós karóra a jó ízlés és a kifinomult üzleti megjelenés legnemesebb, legelegánsabb eleme, amely arról árulkodik, hogy viselője várhatóan az apróbb részletekre is kellő figyelmet fordít.