Trendi sport karóra húszezer alatt? Van, és bírja is a gyűrődést!

Trendi sport karóra húszezer alatt? Van, és bírja is a gyűrődést!

Hányan fogadnának arra, hogy lehet találni trendi sport karórát húszezer forint alatt? Aki az igenre teszi a voksát, az bizony máris zsebelheti be a nyereményét, mert van, nem is egy!

Ha erre valaki azt mondja, hogy jó, rendben, de biztos gagyi, az zsinórban másodjára veszítene. Az ilyen ember aranyat ér, ha sportfogadásokból élünk, ha viszont egy modern, strapabíró és vagány karórát akarunk, akkor jobb, ha inkább körbenézünk az órapiacon.

Léteznek ugyanis idehaza kevésbé ismert, külföldi márkák, amelyek kifejezetten azoknak készítenek órákat, akik villogás helyett (vagy mellett) elsősorban használatra vásárolják. Persze, ettől még nézhetnek ki jól ezek a sport karórák, sőt.

Mitől olcsó egy sport karóra, ha tényleg jó?

Fordítsuk meg a kérdést: mitől drága egy jó sport karóra? A felhasznált anyagoktól? A gyártás minőségétől, precizitásától? A tartósságtól? A márkanévtől és marketingköltségtől?

Fején találtad a szöget: a marketingtől lesz drága egy karóra, vagy éppen egy okostelefon, vagy parfüm.

Gondold meg, hogy egy márkás cipőnél a gyártási költség úgy mindenestül a végfelhasználói ár negyede! A különbözetet a kereskedők, az adótörvények és a marketingköltség teszi ki. A parfümök esetében a gyártási és végfelhasználói ár esetében a különbség akár 90% is lehet.

Ma, ha valaki egy márkás órát vásárol, az ár nagy részéből azt a marketinggépezetet tartja fent, amelyik ismertté tette számára a márkát: az óráik megjelennek mozifilmekben, influencerek karján, óriásplakátokon, újságmellékletekben, és így tovább.

A márkanév ára a vastag árcédula, avagy miért is fizetsz feleslegesen

De ezeken túl van még egy nyomós ok: az emberek számára, ami elképesztően drága, az luxus érzetet ad. Ekkor aztán tényleg mindegy, mennyibe kerül a gyártás és a marketing, mert a márkanév helyzete fog a végső áron tolni még kisebb-nagyobb mértékben.

Ezért egy trendi sport karóramárka kronométerei akár a többszörösébe is kerülhetnek egy kevésbé ismert márka óráinak, miközben majdnem ugyanannyit tudnak! Megéri a vaskos különbség? Aligha.

Legyen megfizethető az a sport karóra, ami szép és jó!

Megkérdeztünk egy sportolót, hogy melyiket választaná: egy világmárka kronométerét, ami ötször annyiba kerül, mint a másik óra, egy kevéssé ismert márka azonos tudású sport karórája? Aligha lepődtünk meg a válaszán, amikor azt felelte, hogy számára a teljesítmény és megbízhatóság fontos.

Terepfutás közben kevéssé számít, hogy milyen nevet nyomtatnak a számlapra vagy a tokra, viszont az, hogy bírja az esőt, az izzadtságot, ellenálljon ütésnek, pornak, és még cudar időben is jól látható legyen az idő, na, az már igen.

Miután egy hétvégi edzésen a Börzsönyben kipróbálta a fekete fém szíjas és edzett kristályüveges Naviforce többfunkciós sport karórát, megkérdezte, hogy megtarthatja-e. Mikor megtudta az árát, felnevetett és kifizette. Viszont elkerekedett a szeme, amikor látta, hogy díszdoboz is jár hozzá, sőt egy év garancia is.

Miért akarta megtartani a Naviforce sport karórát? Mert tökéletesen bevált! Az ára hallatán alig akarta elhinni, hogy nem egy bazári céllövöldés szerkezet ketyeg a trendin stílusos tokban, hanem egy japán Seiko.

Most már ő is tudja, hogy egy trendi modern sport karóra bizony lehet egyszerre olcsó és minőségi!